Despre noi

Conducerea liceului:

Director - prof. Mihaela Bondor
Director adjunct - prof. Gabriella Nagy

Catedra de arte plastice - sef de catedră - prof. Liana Dat
Catedra de muzică - responsabil - prof. Aurica Bontu

Albumul Liceului de Arte Oradea.pdf

    Există peste 100 de cadre didactice specializate atât în domeniul artelor plastice si al muzicii, cât si pe partea de educatie generală (limba si literatura română, limbi moderne (engleză, italiană, franceză), logică, filosofie, istorie, geografie, economie, matematică, fizică, chimie, biologie, TIC).
Pe lângă dotările standard ale unei institutii de învătământ teoretice (săli de clasă, săli de sport, laboratoare de informatică, bibliotecă) Liceul de Arte pune la dispozitia elevilor ateliere de creatie (pictură, ceramică, creatie vestimentară, grafica publicitară si de sevalet, arhitectură, design) si săli de studii pentru muzică.
Biblioteca scolii dispune de o bogată colectie de albume de artă, cărti de specialitate si partituri ce se adaugă cărtilor din bibliografia scolară.

    Unii dintre absolventii liceului, după încheierea studiilor superioare de specialitate, au devenit profesori la liceele sau facultătile de artă, continuând o traditie ce trebuie respectată, onorată si dusă mai departe. Ei au îndrumat, la rândul lor, generatii de elevi pe drumul sinuos, dar atât de frumos al artei.
Alti absolventi ai sectiei de muzică s-au dedicat activitătii concertistice, si fac parte din colectivele filarmonicelor din tară si din străinătate.
Unii dintre absolventi au devenit cadre didactice universitare la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, la Academia de Muzică din Timisoara, la Facultătile de Muzică din Oradea.
Liceul se mândreste, se asemenea, cu absolventi care desfasoară cariere solistice de succes la nivel international.
Alti absolventi ai sectiei de arte plastice activează ca si artisti plastici profesionisti în tara si în străinătate. Unii dintre ei, artisti plastici activi, expun în cadrul expozitiilor organizate de filialele U.A.P. din tara si sunt în acelasi timp profesori la licee de specialitate sau facultati.

    Liceul de Arte din Oradea este initiatorul si organizatorul a multor editii a Concursului National de Interpretare Muzicală "Tinere Talente", concurs care reuneste un număr mare de participanti din cadrul liceelor de profil din tara.

PERSPECTIVE

    Într-o lume tehnicizată până în cele mai importante detalii, ce rol mai are un liceu cu profil artistic? Este intrebarea pe care si-o pun foarte multi factori de decizie din domeniul economic, din sfera învătământului, unii părinti...
Numai cine a văzut evoluând pe scenă copii de la o astfel de scoală, numai cine i-a auzit cântând - la un instrument, în cor sau solo - numai cine le-a văzut creatiile plastice (picturi, sculpturi, obiecte de ceramică, creatii vestimentare, proiecte de design sau arhitectură) poate întelege ce contributie are un liceu de artă în formarea unor oameni deosebiti, în mentinerea culturii noastre, a unei vieti spirituale, fără de care, oricât de evoluati în domeniul material am fi, tot nu am fi împliniti ca oameni.
© Liceul de Arte Oradea | Site realizat si administrat de prof. Velea Salomeea