ANSAMBLUL CORAL „ARISTON”

Ansamblul coral ”Ariston” s-a format odată cu reînființarea Liceului de Arte Oradea. Este corul mixt al claselor liceale. La pupitrul ansamblului au activat personalități de prestigiu ale cântului coral orădean și bihorean precum: prof. Avram Geoldeș, prof. Nicolae Băcilă și prof. Evanthia Tzintzilonis. În perioada 2007 – 2018, la conducerea ansamblului coral s-a aflat prof. Schneider Arnold, iar din octombrie 2018 dirijor este prof. Ionoi Alexandra.

Repertoriul corului cuprinde peste 100 de lucrări corale din toate stilurile și genurile specifice, atât din cultura muzicală universală, cât mai ales din cea românească.

Ansamblul coral ”Ariston” are o prezență remarcabilă în peisajul muzical local, realizând numeroase concerte la activitățile organizate de autoritățile locale cu ocazia sărbătorilor naționale (1 Decembrie, 24 Ianuarie, Ziua Armatei Române, Ziua Eroilor), sau participând la concerte, festivaluri și concursuri de specialitate.

La nivel național, Ansamblul ”Ariston” a fost apreciat în ultimii ani în cadrul unor concursuri de prestigiu: Premiul III la Concursul Național de Muzică Eclezială Corală „Lăudați pe Domnul” – 2011, organizat de Patriarhia Ortodoxă Română, precum și premiul III la Olimpiada Națională Corală– Etapa naţională de la Oradea în 2015.